Menu

Zumba

Zumba

Zumba este un dans de fitness antrenant, eficient, ușor de urmat, inspirat din muzica latino, ce arde calorii, fiind un dans ce mobilizează milioane de oameni către o viață plină de veselie și sănătate.

Zumba a apărut oarecum accidental, în Columbia. Creatorul său, instructorul de aerobic Beto Perez, a realizat într-o zi că a uitat să aducă muzică pentru orele sale de aerobic. Perez a folosit muzica pe care o avea la dispoziție, și anume muzica salsa și merengue, pe care o asculta în mod obișnuit, încă din copilărie. Nevoit să improvizeze pe o muzică atipică orelor de aerobic, antrenorul a conceput un program nou de mișcări, combinând dansurile latino cu mișcările de fitness. Improvizația sa a fost un succes, în scurt timp fiind solicitat să organizeze clase speciale de aerobic pe muzică latino.
După succesul pe care l-a avut in Columbia, Bento și-a lansat programul de fitness și în Statele Unite, iar in numai câțiva ani, Zumba a cunoscut succesul internațional.

Mișcari simple, eficiente și distractive

Pentru că include o serie largă de mișcări simple dar extrem de eficiente, Zumba lucrează foarte multe grupe musculare, fiind ideală pentru tonifierea și sculptarea corpului. Pe de altă parte, pentru că este o activitate cardio, ajută la arderea rapidă a grăsimilor. Într-o oră de Zumba se poti arde până la 1000 de calorii.

Zumba include câteva dintre principiile de bază ale aerobicului și ale antrenamentelor de rezistență, ce maximizează consumul de calorii, beneficiile cardiovasculare și tonifierea organismului. Mișcările lucrează în mod special mușchii picioarelor, ai abdomenului, ai brațelor, dar și cel mai important mușchi al organismului – inima.