Program de Formare
Monitori Schi & Snowboard

Tipul programului:

Inițiere

Data de începere a programului:

23 Noiembrie 2022

Locul de desfășurare:

WePlay Centrul Recreațional și Poiana Brașov

Workshop

în curând

DESPRE NOI

Suntem o echipă de instructori profesioniști de schi și snowboard îndrăgostiți de munte și de iarnă. Suntem dornici să vă împărtășim această pasiune și să ne bucurăm împreună de efectele practicării sporturilor de iarnă.

Dacă mereu ți-ai dorit să devii instructor de schi și simți că o astfel de experiență te va ajuta să îți valorifici talentul și potențialul, vino alături de noi. Oferim cursuri acreditate și certificate de absolvire

Principiile noastre

Punem întotdeauna siguranța clienților noștri pe primul loc, de aceea instructorii noștri aleg pârtiile de schi de desfășurare a lecțiilor pe baza nivelului dvs. de fitness, a abilităților tehnice și în funcție de condițiile meteorologice.

Ne asigurăm că lecțiile noastre sunt livrate într-un mediu relaxat, astfel încât să învățați să schiați cu zâmbetul pe buze. Instructorii noștri sunt răbdători, empatici și se vor asigura că vă bucurați din plin de timpul petrecut pe schi și snowboard.

Monitori si Formatori Autorizați

Mihai Harhoi

Monitor și Formator Acreditat
Manager We Play Academy

Absolvent al Facultății de Sport Universitatea Transilvania din Brașov Certificat ca Formator de către Soft Skillls Training

Mihai are peste 25 de ani de experiență ca Monitor Schi. A susținut ore private și de grup și a învățat să schieze clienți pe toate nivelurile de schi de la începători până la experimentați.

Vreme de 7 ani a fost Monitor / Ski Pro în cadrul scolii Breckenridge/Vail Colorado, USA.
A fost antrenorul personal de schi al familiei “Coors” pentru 4 sezoane – și a avut privilegiul de a îl avea la orele private și pe “Chief of Staff -White House”.

Din peste 900 monitori de schi ai Școlii Breckenridge, a obținut după cursurile de perfecționare din cadrul PSIA sa între în grupul select numit “Private Corps” unde doar aproximativ 100 de SKI PRO erau acreditati sa predea ore private.
A reușit să se mențină mereu în fruntea clasamentului intern al Școlii Breckenridge, fiind constant în primi 10 cei mai bine cotați Ski Pro.

Ruxandra Munteanu

Monitor și Formator Acreditat

A practicat schi de performanta de la varsta de 6 ani fiind Campioana Nationala la Slalom Special si obtinand locul III la Slalom Urias.

Dupa ce s-a retras din programul competitional a continuat sa practice schiul sub alta forma devenind Monitor Schi in Poiana Brasov astfel, Ruxandra a acumulat 25 de ani experienta ca Monitor Schi si este pasionata de sporturi de iarna si drumetii montane.

In sezonul 2007 – 2008 a fost Monitor / Ski Pro in cadrul scolii Breckenridge/Vail Colorado, USA.

In 2013 a fost certificata ca Formator in cadrul First Job School.

In 2015 a absolvit cursul de instructor la Scoala de Schi si Snowboard Ana – Evaluare Factori de risc de avalansa si folosire – DSP si Cursul de prim ajutor Scoala de Schi si Snowboard Ana.

Mihai Mareș

Monitor Schi și Snowboard, Formator Acreditat

Are câteva participări și podiumuri la cupe și competiții locale pe ambele discipline, înclinarea sa preferată fiind către pregătirea și formarea de copii și adulți în frumoasele discipline ale alunecării pe zăpadă.

Din 2008 practică formări în dezvoltarea organizațională și conduce în paralel propria școală de schi & snowboard, componenta de iarnă a agenției de turism activ Mares Outdoor Events.

Din 2010 Mihai este ghid montan certificat AGMR și conduce grupuri în ture și expediții de vară și iarnă, fie de rafting pe mai mult de 50 de râuri din lume fie pe schiuri de tură în Carpați, Alpi, Balcani sau Caucaz.

În 2011 a facut parte din delegația Romaniei la Interski, Congresul Mondial al Instructorilor de Schi, snowboard.

Din 2018 este singurul instructor formator de ghizi de rafting al International Rafting Federation din România și pregătește ghizi de rafting în țară și în afara ei.

Răzvan Prunea

Monitor Schi și Formator Acreditat

Sportiv de performanță în schiul alpin înca de la 5 ani, a obținut multiple clasări pe podium la campionatele naționale de schi alpin, cu medalii de aur, argint și bronz la probele de slalom special și slalom uriaș.
A facut parte din lotul național de schi al României și a reprezentat echipa României la Campionatul Olimpic European de Tineret cât și la campionate mondiale de schi alpin.
Pasiunea pentru munte și schi a continuat și după ce s-a retras din cariera sportivă. Cu o înclinație nativă spre a însufleți dragostea pentru schi către copii dar și adulți, Răzvan a devenit instructor de schi atestat categoria 1 încă din anul 1998, și de atunci, an de an, a lucrat ca instructor de schi alpin pe pârtiile din Poiana Brașov îndrumând grupuri și clienți individuali în arta schiului, de la prima zi pe schiuri până la nivel avansat și pro. Din sezonul 2013-2014 conduce propria școala de schi și snowboard în Poiana Brasov, iar din sezonul 2013-2014 conduce “Alpin Ski Academy” – propria școală de ski și snowboard cu sediul în Poiana Brașov.

Pentru perioada de vară este atestat încă din anul 2003 ca ghid local și ghid specializat montan atestat de AGMR (Asociația Ghizilor Montani din România), însoțind în drumeții grupuri de turiști de toate vârstele și naționalitățile, iar pe perioada de vacanță școalara organizează și tabere de copii împreuna cu echipa Active Holidays.

PROGRAM DE FORMARE MONITORI SCHI & SNOWBOARD

Cui ne adresăm?

Programul de formare profesională se adresează persoanelor care doresc să își îmbunătățească/perfecționeze tehnicile de predare in schi alpin și snowboarding.

NE REZERVĂM DREPTUL DE A  SELECTA CURSANȚII ÎN FUNCȚIE DE ABILITĂȚILE PRACTICE.

Acte necesare pentru înscriere:

➢ Completarea formularului de înscriere de pe site-ul nostru;
➢ Copie diplomă de BAC* (adeverinta care sa ateste finalizarea studiilor medii);
➢ Copie CI;
➢ Copie certificat de naștere;
➢ Cazier judiciar (în original);
➢ Adeverință medicală (în original).
*Diploma de BAC este necesara celor care vor sa lucreze in ocupatia Monitor de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada.

Condiții de reexaminare WePlay Ski & Ride Academy

Pentru cei care au participat la un alt program de formare, desfășurat la un alt centru de formare trebuie să:

➢ Prezinte adeverința și avizul prin care Comisia de Autorizare a Furnizorilor  de Formare Profesională a Județului Brașov (CAJ) aprobă participarea la examenul desfășurat de către WeSportify;

➢ Achite taxa de reexaminare în valoare de 320 lei.

În această taxă este inclus și accesul la manual/testele modulelor efectuate+simulare examen scris și accesul la o zi de practică.

Vă recomandăm să luați parte la toate activitățile enumerate mai sus, pentru o mai bună șansă de succes la examenul scris și practic.

Plata programului de formare:

Costul total 2200 lei:
Transa 1 – 1200 lei se achită în momentul înscrierii.
Transa 2 – 1000 cu 2 săptămâni înainte de începerea cursului.

Plata se face online sau prin OP.
SC WE SPORTIFY SRL
BANCA TRANSILVANIA – BRASOV RO31BTRLRONCRT0576922701
Se trimite dovada de plată pe adresa de contact.

! Avem rugămintea ca în detaliile plăți să specificați numele participantului la Programul de Formare.

Durata cursului:

➢ 30 de ore de teorie
➢ 40 de ore de practică

Partea practică se va desfășura în stațiunile schiabile din apropierea Brașovului.

Pentru cei care au participat la programul nostru de formare dar nu au absolvit sau participat la examenul final:

➢ Solicită adeverința de reexaminare pe adresa de e-mail: wesportifyacademy@gmail.com;

➢ Achită taxa de reexaminare în valoare de 230 lei.

Testarea inițială a aptitudinilor practice

Înainte de a începe cursul*, toți candidații vor avea de trecut un test simplu de identificare a potențialului motric inițial și a abilităților de schi.
Persoana înscrisă trebuie să dețină un nivel mediu privind:
– capacitatea de conducere a echipamentului și de control al acestuia,
– capacitatea de echilibru dinamic și coordonare segmentară în alunecare, în ocoliri cu raza mare, medie și mică.

*Pentru cursul care se va desfășura la începutul sezonului, este necesară prezentarea unui scurt filmuleț în care să se poată observa nivelul abilităților de schi/snowboarding.

Evaluarea și examinarea finală a cursanților

Comisia de examinare este constituită din 2 experți trimiși de Ministerul Muncii și 1 formator al centrului de formare We Sportify, parte a We Play Ski & Ride Academy.

Proba practică constă în tragerea la sorți a unui bilet cu 2 procedee tehnice pe care cursantul este necesar să le explice și exemplifice. Notarea se face de la 0 la 10, nota minimă de trecere este 6.

Proba teoretică constă într-un test cu 25 de itemi obiectivi din cunoștințele predate la curs. Notarea se face de la 0 la 10, nota minimă de trecere este 5.

Competențele dobândite sunt cele prevăzute în standardul ocupațional specific ocupației “Monitor de schi, snowboard și sporturi de alunecare pe zăpadă”

Agenda programelor de formare

FORMULAR DE INSCRIERE

RĂSPUNSURI LA ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Certificatul atestă cunoștințe practice și de predare atât pe partea de schi cât și pe partea de snowboard.

Certificatul poate fi folosit pe teritoriul României și prin apostilare în străinătate.

Examenul are loc de obicei în ziua următoare ultimei zi a programului de formare. Deoarece din comisie fac parte și specialiști de la  Ministerul Muncii, stabilirea datei de examinare, nu depinde exclusiv de We Sportify, parte a We Play Academy.  Ne dorim să îl putem organiza în perioada imediat următoare ultimei zile de curs.

Costul programului de formare asigură partea de pregătire atât teoretică cât și practică, suportul de curs, susținerea examenului si eliberarea certificatului.

Costul cursului nu asigură cazarea și mesele participanților pe durata programului de formare.
Nu este inclus costul ski-pass-ului (în medie 200-300 de lei/cursant/toată perioada – în funcție bineînțeles și de condițiile de schi existente).
Echipamentul de schi este personal și nu este inclus în costul cursului.(va putem facilita accesul la echipamente de schi DEMO la prețuri preferențiale)
În termen de 30 de zile de la data susținerii examenului. La solicitarea absolvenților putem elibera adeverințe care înlocuiesc certificatele (și au valoare legală, inclusiv pentru angajare) până la eliberarea acestora.

Partea Teoretica se va susține la  We Sportify, în incinta Centrului Recreațional We Play și partea practica pe pârtiile de schi special amenajate.

Nu, pentru a te putea înscrie este necesară diploma de Bacalaureat.

Cazierul și adeverința medicală trebuie sa fie valabile pe durata cursului:
*Cazierul este valabil 6 luni de la emitere
*Adeverința medicală 30 de zile.

Alte beneficii – Discounturi ale partenerilor noștri**

* Rossignol
* Bootfitting Sidas Romania
* Ski with Style
* MyZone
* Play Bike
* We Play atat servicii din cadrul Clubului cât și la Programul de Formare Profesionala Instructor Aerobic Fitness.

** Voucherele vor fi accesate de toți participanții care trec de testarea inițială a aptitudinilor practice.