Program de Formare
Monitori Schi & Snowboard

Tipul programului:

Inițiere

Data de începere a programului:

3 Martie 2023

Locul de desfășurare:

WePlay Centrul Recreațional și Poiana Brașov

Workshop

în curând

DESPRE NOI

Suntem o echipă de instructori profesioniști de schi și snowboard îndrăgostiți de munte și de iarnă. Suntem dornici să vă împărtășim această pasiune și să ne bucurăm împreună de efectele practicării sporturilor de iarnă.

Dacă mereu ți-ai dorit să devii instructor de schi și snowboard și simți că o astfel de experiență te va ajuta să îți valorifici talentul și potențialul, vino alături de noi. Oferim cursuri acreditate și certificate de absolvire

Principiile noastre

Punem întotdeauna siguranța clienților noștri pe primul loc, de aceea instructorii noștri aleg pârtiile de schi și snowboard de desfășurare a lecțiilor pe baza nivelului dvs. de fitness, a abilităților tehnice și în funcție de condițiile meteorologice.

Ne asigurăm că lecțiile noastre sunt livrate într-un mediu relaxat, astfel încât să învățați să schiați cu zâmbetul pe buze. Instructorii noștri sunt răbdători, empatici și se vor asigura că vă bucurați din plin de timpul petrecut pe schi și snowboard.

Monitori si Formatori Autorizați

Mihai Harhoi

Formator Schi & Snowboard
Manager We Play Academy

Absolvent al Facultății de Sport Universitatea Transilvania din Brașov Certificat ca Formator de către Soft Skillls Training

Mihai are peste 25 de ani de experiență ca Monitor Schi. A susținut ore private și de grup și a învățat să schieze clienți pe toate nivelurile de schi de la începători până la experimentați.

Vreme de 7 ani a fost Monitor / Ski Pro în cadrul scolii Breckenridge/Vail Colorado, USA.
A fost antrenorul personal de schi al familiei “Coors” pentru 4 sezoane – și a avut privilegiul de a îl avea la orele private și pe “Chief of Staff -White House”.

Din peste 900 monitori de schi ai Școlii Breckenridge, a obținut după cursurile de perfecționare din cadrul PSIA sa între în grupul select numit “Private Corps” unde doar aproximativ 100 de SKI PRO erau acreditati sa predea ore private.
A reușit să se mențină mereu în fruntea clasamentului intern al Școlii Breckenridge, fiind constant în primi 10 cei mai bine cotați Ski Pro.

Ruxandra Munteanu

Formator Schi

A practicat schi de performanta de la varsta de 6 ani fiind Campioana Nationala la Slalom Special si obtinand locul III la Slalom Urias.

Dupa ce s-a retras din programul competitional a continuat sa practice schiul sub alta forma devenind Monitor Schi in Poiana Brasov astfel, Ruxandra a acumulat 25 de ani experienta ca Monitor Schi si este pasionata de sporturi de iarna si drumetii montane.

In sezonul 2007 – 2008 a fost Monitor / Ski Pro in cadrul scolii Breckenridge/Vail Colorado, USA.

In 2013 a fost certificata ca Formator in cadrul First Job School.

In 2015 a absolvit cursul de instructor la Scoala de Schi si Snowboard Ana – Evaluare Factori de risc de avalansa si folosire – DSP si Cursul de prim ajutor Scoala de Schi si Snowboard Ana.

Mihai Mareș

Formator Schi & Snowboard

Are câteva participări și podiumuri la cupe și competiții locale pe ambele discipline, înclinarea sa preferată fiind către pregătirea și formarea de copii și adulți în frumoasele discipline ale alunecării pe zăpadă.

Din 2008 practică formări în dezvoltarea organizațională și conduce în paralel propria școală de schi & snowboard, componenta de iarnă a agenției de turism activ Mares Outdoor Events.

Din 2010 Mihai este ghid montan certificat AGMR și conduce grupuri în ture și expediții de vară și iarnă, fie de rafting pe mai mult de 50 de râuri din lume fie pe schiuri de tură în Carpați, Alpi, Balcani sau Caucaz.

În 2011 a facut parte din delegația Romaniei la Interski, Congresul Mondial al Instructorilor de Schi, snowboard.

Din 2018 este singurul instructor formator de ghizi de rafting al International Rafting Federation din România și pregătește ghizi de rafting în țară și în afara ei.

Răzvan Prunea

Formator Schi

Sportiv de performanță în schiul alpin înca de la 5 ani, a obținut multiple clasări pe podium la campionatele naționale de schi alpin, cu medalii de aur, argint și bronz la probele de slalom special și slalom uriaș.
A facut parte din lotul național de schi al României și a reprezentat echipa României la Campionatul Olimpic European de Tineret cât și la campionate mondiale de schi alpin.
Pasiunea pentru munte și schi a continuat și după ce s-a retras din cariera sportivă. Cu o înclinație nativă spre a însufleți dragostea pentru schi către copii dar și adulți, Răzvan a devenit instructor de schi atestat categoria 1 încă din anul 1998, și de atunci, an de an, a lucrat ca instructor de schi alpin pe pârtiile din Poiana Brașov îndrumând grupuri și clienți individuali în arta schiului, de la prima zi pe schiuri până la nivel avansat și pro. Din sezonul 2013-2014 conduce propria școala de schi și snowboard în Poiana Brasov, iar din sezonul 2013-2014 conduce “Alpin Ski Academy” – propria școală de ski și snowboard cu sediul în Poiana Brașov.

Pentru perioada de vară este atestat încă din anul 2003 ca ghid local și ghid specializat montan atestat de AGMR (Asociația Ghizilor Montani din România), însoțind în drumeții grupuri de turiști de toate vârstele și naționalitățile, iar pe perioada de vacanță școalara organizează și tabere de copii împreuna cu echipa Active Holidays.

Marian Socaciu

Formator Schi

Împătimit al sportului și iubitor al iernii, Marian se alătură echipei cu o perspectivă structurată și organizată, fiind absolvent al Facultății de Matematică a Universității Transilvania, Brașov.

Și-a început activitatea la Școala de Schi a Poienii Brașov încă din anul 1995 și a predat sute de ore atât individual cât și la grupe. De asemenea, a fost printre primi practicanți și monitori de snowboard.

În sezonul 2003 este certificat ISIA categoria a I-a.

Viața la munte s-a împletit de-a lungul a 20 de ani cu viața pe mare, lucrând pentru compania de top Royal Carribean ca Youth Staff, Sports Staff și Shore Excursions.

Pe lângă schi, practică kitesurfing, iubește drumețiile, mountain bike-ul și tot ce implică mișcare, învățare și experiențe noi.

Galerie Programe de Formare 2021 – 2023

PROGRAM DE FORMARE MONITORI SCHI & SNOWBOARD

Cui ne adresăm?

Programul de formare profesională se adresează persoanelor care doresc să își îmbunătățească/perfecționeze tehnicile de predare in schi alpin și snowboarding.

NE REZERVĂM DREPTUL DE A  SELECTA CURSANȚII ÎN FUNCȚIE DE ABILITĂȚILE PRACTICE.

Acte necesare pentru înscriere:

➢ Completarea formularului de înscriere de pe site-ul nostru;
➢ Copie diplomă de BAC*/ Licență;
➢ Copie CI;
➢ Copie certificat de naștere;
➢ Cazier judiciar (în original);
➢ Adeverință medicală (în original).
*Diploma de BAC este necesara celor care vor sa lucreze in ocupatia Monitor de schi, snowboard si sporturi de alunecare pe zapada.

Condiții de reexaminare WePlay Ski & Ride Academy

Pentru cei care au participat la un alt program de formare, desfășurat la un alt centru de formare trebuie să:

➢ Prezinte adeverința și avizul prin care Comisia de Autorizare a Furnizorilor  de Formare Profesională a Județului Brașov (CAJ – email către cafbv@yahoo.com) aprobă participarea la examenul desfășurat de către WeSportify;

➢ Achite taxa de reexaminare în valoare de 370 lei.

În această taxă este inclus și accesul la manual/testele modulelor efectuate+simulare examen scris și accesul la o zi de practică.

Vă recomandăm să luați parte la toate activitățile enumerate mai sus, pentru o mai bună șansă de succes la examenul scris și practic.

Plata programului de formare:

Costul total 2200 lei:
Transa 1 – 250 lei se achită în momentul înscrierii pentru securizarea locului în grupă.
Transa 2 – 1950 cu 2 săptămâni înainte de începerea programului.

Plata se face doar prin transfer bancar în contul:
SC WE SPORTIFY SRL
BANCA TRANSILVANIA – BRASOV RO31BTRLRONCRT0576922701
Se trimite dovada de plată pe adresa de e-mail wesportifyacademy@gmail.com

!!! Avem rugămintea ca în detaliile plăți să specificați numele participantului la Programul de Formare.

Durata cursului:

➢ 30 de ore de teorie
➢ 40 de ore de practică

Partea practică se va desfășura în funcție de condițiile meteo în una dintre următoarele domenii schiabile, în următoarea ordine:

Poiana Brașov

Cheile Gradiștei – Fundata, Brașov

Arena Platoș – Sibiu/Mădăraș – Harghita

Pentru cei care au participat la programul nostru de formare dar nu au absolvit sau participat la examenul final:

➢ Solicită adeverința de reexaminare pe adresa de e-mail: wesportifyacademy@gmail.com;

➢ Achită taxa de reexaminare în valoare de 300 lei.

Testarea inițială a aptitudinilor practice

Înainte de a începe cursul*, toți candidații vor avea de trecut un test simplu de identificare a potențialului motric inițial și a abilităților de schi.
Persoana înscrisă trebuie să dețină un nivel mediu privind:
– capacitatea de conducere a echipamentului și de control al acestuia,
– capacitatea de echilibru dinamic și coordonare segmentară în alunecare, în ocoliri cu raza mare, medie și mică.

*Pentru cursul care se va desfășura la începutul sezonului, este necesară prezentarea unui scurt filmuleț în care să se poată observa nivelul abilităților de schi/snowboarding.

Evaluarea și examinarea finală a cursanților

Comisia de examinare este constituită din 2 experți trimiși de Ministerul Muncii și 1 formator al centrului de formare We Sportify, parte a We Play Ski & Ride Academy.

Proba teoretică constă într-un test grilă (cu un singur răspuns corect) cu 25 de itemi obiectivi din cunoștințele predate la curs. Notarea se face de la 0 la 10, nota minimă de trecere este 5.

Proba practică constă în tragerea la sorți a unui bilet cu 2 procedee tehnice pe care cursantul este necesar să le explice și exemplifice și/sau o înșiruire de procedee tehnice. Notarea se face de la 0 la 10, nota minimă de trecere este 6.

Media dintre nota probei teoretice și practice trebuie să fie minim 6 pentru absolvirea examenului.

Competențele dobândite sunt cele prevăzute în standardul ocupațional specific ocupației “Monitor de schi, snowboard și sporturi de alunecare pe zăpadă”.

Agenda programelor de formare

FORMULAR DE INSCRIERE